Ik ben Marjo Hobbel, afgestudeerd aan de Belgisch-Nederlandse Academie voor Humanistische psychotherapie en psychologie. Mijn 37 jaar werkervaring is onderwijs, remedial teaching, intern begeleiding, coaching van mensen met autisme, dagbesteding, mindfulness, rots & water training en integratieve psychotherapie.


Op onderstaande foto presenteer ik mindfulness bij mensen met ASS. Naast de normale mindfulness cursus, is deze cursus speciaal aangepast voor mensen met ASS. Het taalgebruik is éénduidig, het programma heeft een strakke structuur en de huiswerkopdrachten zijn helemaal op maat.


Integratieve psychotherapie betekent, dat ik samen met u kijk, welke vorm van therapie het beste past. Soms is dat een combinatie van verschillende soorten therapie.


Naast gesprekstherapie, geef ik wandeltherapie van anderhalf uur. Tijdens het wandelen gaan we met elkaar in gesprek en doen we oefeningen, waarbij we gebruik maken van de natuur om ons heen. Ik vind het belangrijk, dat ook oudere mensen veel in beweging blijven en dat er gelegenheid is voor een fijn gesprek om bijvoorbeeld trauma's uit het verleden te kunnen oplossen. Daarom kom ik voor oudere mensen aan huis om vandaar de wandeling (kan ook in rolstoel) te maken.


Naast therapie geef ik ook rots & water training en mindfulness in combinatie met wat yoga technieken. Vooral voor moeders, die kinderen op school hebben en daar rots & watertraining krijgen, is het interessant om zelf wekelijks te kunnen ervaren wat de technieken inhouden en er mee te oefenen. Bij de rots & water  training gaan we vooral in verbinding met elkaar. Tijdens de  Mindfulness oefeningen is er vooral verbinding met jezelf. Een mooie combinatie dus. De yoga oefeningen zijn voor betere ademhaling en het sterker maken van het lichaam. Van alles wat, maar samen een krachtig afwisselend programma.